Γλυκό Δαμάσκηνο

Συνταγή: Ελένη Στάθη (Κονταράτου)

1.850

Υλικά
1 κιλό ώριμα δαμάσκηνα.
700 γρ. ζάχαρη.
1 ποτήρι νερό.
Λίγο χυμό λεμονιού.
Ένα- δύο ξυλάκια κανέλα.

Εκτέλεση
Πλένουμε τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε τα κουκούτσια αφήνοντας τη σάρκα ολόκληρη.
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε από κάτω μια στρώση ζάχαρη και από πάνω μια στρώση δαμάσκηνα, επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα δαμάσκηνα αφήνοντας από πάνω μια στρώση ζάχαρη.
Βάζουμε την κανέλα και το νερό μέσα στο ταψί,
και το βάζουμε στο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου και ελέγχουμε αν είναι έτοιμα.
Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε το λεμόνι, κατόπιν το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αν δούμε ότι το σιρόπι δεν έχει δέσει αρκετά, το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και το βράζουμε λίγο ακόμη.
Το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Advertisement

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στείλετε στη στήλη και τη δική σας συνταγή να την δημοσιεύσουμε. 
Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον αν είχαμε παραλλαγές για φαγητά και γλυκά με 
τις ιδιαιτερότητες της Κυθηραϊκής κουζίνας, όπως τις διαμόρφωσαν οι 
νοικοκυρές του νησιού μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο