Συνταγή για τις γιορτινές μέρες μας προτείνει ο βραβευμένος με βραβείο Michelin Κυθήριος Chef Νίκος Πουλμέντης
Ο βραβευμένος Chef Νικόλαος Πουλμέντης μας προτείνει…
Αστακος , φουαγκρά surf & turf
Φουαγκρά 150 γραμμάρια
Αστακός ουρά 250 γραμμάρια
Μωρό καλαμπόκι ( baby corn )
Beurre Monte ( σος βουτύρου )
Truffle carrot mist ( Σπρει καρότο τρούφα )
Radish ( ραπανάκια )
Sweet pepper drops ( πιπεριές σταγόνες )
Σιγοτσιγαρίζουμε σε Τέφαλ τηγάνι το φουαγκρά αφού πριν το έχουμε αλατοπιπερωσει πλουσια και από τις δυο πλευρές και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο 250c , υπόψιν μας πρέπει να έχουμε ότι το φουαγκρά πρέπει μα έχει πάχος 3 εκατοστων είναι πολύ συμαντικο ,
Και το ψήνουμε για 10 λεπτά αφού στα 5 λεπτά αφαιρούμε τα υγρά που έχει βγάλει .
Αμέσως μετά βάζουμε την ουρά του Αστακού σε νερό που βράζει για ακριβώς 9 λεπτά .
Αφού έχουν έτοιμα και τον αστακό και το φουαγκρά τοποθετούμε στο πιάτο και γαρνιρουμε με ραπανάκια , μωρό καρότο και ψεκάζουμε σπρέι καρότο τρούφα .
Τέλος με ένα κουτάλι γαρνιρουμε την σος βουτύρου