Advertisement

Συνταγή για τις γιορτινές μέρες μας προτείνει ο βραβευμένος με βραβείο Michelin Κυθήριος Chef Νίκος Πουλμέντης

618

Ο βραβευμένος Chef Νικόλαος Πουλμέντης μας προτείνει…

Advertisement

Αστακος , φουαγκρά  surf & turf

 

Φουαγκρά 150 γραμμάρια

Αστακός ουρά 250 γραμμάρια

Μωρό καλαμπόκι ( baby corn )

Beurre Monte  ( σος βουτύρου )

Truffle carrot mist ( Σπρει καρότο τρούφα )

Radish ( ραπανάκια )

Sweet pepper drops ( πιπεριές σταγόνες )

Σιγοτσιγαρίζουμε σε Τέφαλ τηγάνι το φουαγκρά αφού πριν το έχουμε αλατοπιπερωσει πλουσια και από τις δυο πλευρές και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο 250c  , υπόψιν μας πρέπει να έχουμε ότι το φουαγκρά πρέπει μα έχει πάχος 3 εκατοστων είναι πολύ συμαντικο ,

Και το ψήνουμε για 10 λεπτά αφού στα 5 λεπτά αφαιρούμε τα υγρά που έχει βγάλει .

Αμέσως μετά βάζουμε την ουρά του Αστακού σε νερό που βράζει για ακριβώς 9 λεπτά .

Αφού έχουν έτοιμα και τον αστακό και το φουαγκρά τοποθετούμε στο πιάτο και γαρνιρουμε με ραπανάκια , μωρό καρότο και ψεκάζουμε σπρέι καρότο τρούφα .

Τέλος με ένα κουτάλι γαρνιρουμε την σος βουτύρου

Πηγή My eptanisa
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο