Advertisement

Δύο σταγόνες αγουρέλαιο

1.167

Στο γαρνίρισμα της σούπας, στις σαλάτες, στα ψητά ή βραστά λαχανικά, στο ρύζι, πάνω στο ζεστό ψητό κρεατικό την τελευταία στιγμή, στα ψάρια και στα θαλασσινά: δύο σταγόνες αρκούν για να απογειώσουν τα πιάτα της γιορτής.

Λίγες σταγόνες από τον χυμό των πράσινων, άγουρων ελιών, που συλλέγονται νωρίτερα από το σύνηθες, δίνει στα φαγητά μας ξελογιαστικό φρουτώδες άρωμα, έντονη πιπεράδα, πικάντικη επίγευση.

Advertisement

Το πρασινωπό αγουρέλαιο παράγεται από λίγους ελαιοπαραγωγούς και σε περιορισμένες ποσότητες. Βγαίνει στην αγορά συνήθως τον Νοέμβρη και έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα: διατηρεί τη φρεσκάδα και τα γευστικά χαρακτηριστικά του για μόλις 3 με 6 μήνες από την παραγωγή του, μετά το πέρας των οποίων η έντασή τους εξασθενεί και πλέον έχουμε ένα απλό ελαιόλαδο.

Το χρησιμοποιούμε όπως καθετί το σπάνιο και εκλεκτό, σε μικρές ποσότητες, αποκλειστικά και μόνο ωμό, προσθέτοντάς το στο τέλος του μαγειρέματος και επίσης σε σαλάτες χειμερινές, για να αρτύσουμε σούπες και μπρουσκέτες, για να ραντίσουμε μια βουτυράτη φέτα ή μαζί με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και χοντρό θαλασσινό αλάτι, για την όρεξη στην αρχή του δείπνου.

 

Πηγή Καθημερινή
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο